REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vysoká, srstnatá, spárkatá – srna, jelen, daněk, muflon, kamzík

Dančí guláš

Kousky podušeného masa z daňka servírované s hustou hnědočervenou omáčkou.

Dančí guláš II.

Zvěřinový guláš z plecka nebo odkrojky z krku a kýty daňka, cibule, zvěřiny, zvěřinového vývaru, másla a koření.

Dančí guláš na červeném víně

I dančí guláš se dá připravit na více způsobů. Guláš uvařený podle tohoto receptu u mě osobně vede a to nemám moc rád, když je použité víno při přípravě nějakého pokrmu.

Dančí guláš na houbách

Na cibuli a paprice podušené dančí maso, nejlépe bok, hrudí či krk, servírované například s karlovarskými knedlíky.

Dančí guláš speciál

Guláš z kančního plecka, krku, či masa ze žeber, zvěřinového vývaru, maďarské klobásky, sušených hub, paprik a dalších surovin, připravený dle osvědčeného receptu inspirovaného maďarskou kuchyní.

Guláš na divoko s červeným vínem

Víno funguje jako dochucovadlo během vaření či na závěr před podáváním, ale je to i zajímavá přísada. Zvýrazňuje chuť pokrmu, propůjčuje mu jedinečné aroma, ale v případě, že se nezredukuje, tak dodává i procenta alkoholu.

Guláš z mufloní zvěřiny

Na cibulovém základě připravený klasický guláš ze zvěřiny, dochucený mletou paprikou, pepřem, novým kořením, solí a kari.

Jelení guláš

Kousky udušeného masa z jelena s hnědočervenou omáčkou.

Jelení guláš II.

Varianta receptu na jelení guláš podle našeho dopisovatele Dalibora Marounka. Jelení guláš podáváme například se špekovým knedlíkem, viz foto.

Jelení guláš na německý způsob

Z jelení plece připravený guláš, podušené kosky masa popdlité vínem, brandy a trochou vody.

Jelení guláš na víně

Kostky masa ochucené kořenící směsí, podušené na cibulovém základě doměkka podlité vínem, spolu s vložkou brusinkové zavařeniny, servírované ozdobené tymiánem a kolečky očištěné čerstvé feferonky.

Jelení guláš s houbami

Guláš z podušených kostek jeleního masa a dalších ingrediencí s vložkou hub.

Karpatský guláš

Zvěřinový guláš z rumunských Karpat.

Mufloní guláš II.

Další recept na guláš ze zvěřiny, tento je z masa muflona, plecka nebo mufloní kýty, naloženého v jalovčinkách, oleji a víně, pak podušeného ve zvěřinovém vývaru spolu s kořenovou zeleninou a dalšími ingrediencemi.

Myslivecký guláš

Zvěřinový guláš z jelena, srnce, divočáka nebo zajíce, případně ze směsi těchto mas.

Myslivecký srnčí guláš

Marinované kostky srnčího plecka podušené na cibulovém základě spolu se zeleninou a kořením zalité vývarem, guláš ke konci dochucený rajským protlakem a kořením, zahuštěný je nastrouhaný chlebem.

Srnčí guláš

Kousky podušeného masa ze srnce servírované s hnědočervenou omáčkou.

Srnčí guláš II.

Opečené kostky srnčího masa dušené na cibulovém základě doměkka, doplněné zakysanou smetanou a houbami.

Srnčí guláš na víně

Kostky srnčího masa z plecka nebo okrojky z kýty nebo krku orestované na cibuli, sádle a slanině, pak podušené doměkka podlité zvěřinovým nebo hovězím vývarem a červeným vínem, dochucené kořením.

Srnčí guláš na způsob Csángó

Recept inspirovaný maďarskou kuchyní. Srnčí plecko nakrájené na kostky, opečené a pak podušené spolu se zelím, rýží, zakysanou smetanou, česnekem a paprikami doměkka.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy