REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecký guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřinový guláš z jelena, srnce, divočáka nebo zajíce, případně ze směsi těchto mas.


Ingredience:
600 gzvěřiny bez kosti (jelen, srnec, divočák, zajíc)
60 gslaniny
6-7 ksstředně velkých hříbků
2-3 ksmenší cibule
2 ksstroužky česneku
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícehladké mouky
mletá sladká paprika
myslivecké bylinkové koření
majoránka
mletý černý pepř
kmín
sůl
vývar dle potřeby

Postup:

1. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a tu orestujeme dozlatova
2. Potom přidáme a zpěníme červenou papriku, vmícháme rajčatový protlak a na kostky nakrájené maso ze zvěřiny
3. Okořeníme pepřem, kmínem a solí a dusíme za občasného podlévání vodou, až je maso napůl měkké, potom guláš vydusíme do tuku
4. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou nebo raději vývarem, rozmícháme a dusíme doměkka
5. Před dokončením přidáme pokrájené hříbky, bylinkovou směs (jemně pokrájenou) utřený česnek a majoránku.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo čerstvý chléb.Tento recept lze připravit i z masa hovězího (hovězí přední).

Poznámka:

Příprava bylinkové směsi viz. recept: Myslivecká bylinková směs.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy