Další recept na guláš ze zvěřiny, tento je z masa muflona, plecka nebo mufloní kýty, naloženého v jalovčinkách, oleji a víně, pak podušeného ve zvěřinovém vývaru spolu s kořenovou zeleninou a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
1 kg | plecka nebo kýty muflona |
100 g | másla |
5 dl | zvěřinového vývaru |
2 dl | červeného vína |
3 lžíce | rajského protlaku |
1/2 lžičky | sekaného libečku |
3 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | petržele |
1/2 ks | celeru |
tvrdý chléb na zahuštění | |
majoránka | |
jalovčinky | |
kmín | |
pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Maso odblaníme, opláchneme, nakrájíme na kostky
2. Jalovčinky rozdrtíme, promícháme z kostkami masa, zakápneme vínem a olejem, necháme nejméně 12 hodin odležet v lednici
3. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli a nasekaný libeček
4. Kousky masa otřeme hadříkem nebo opláchneme od drcených jalovčinek, maso osolíme, opepříme a prudce opečeme ze všech stran
5. Podlijeme vínem, to necháme vysmahnout 6. Přidáme jemně nastrouhanou zeleninu a rajský protlak, majoránku a kmín, podlijeme části vývaru a dusíme do měkka
7. Když je maso měkké, přilijeme zbytek vývaru a zahustíme strouhaným chlebem a ještě chvíli podusíme.
Podáváme z knedlíkem.