REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karpatský guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřinový guláš z rumunských Karpat.


Ingredience:
700 gčerstvé zvěřiny bez kosti (srnčí, jelení, zaječí ...)
60 gslaniny
4 ksrajčata
3 kszelené papriky
2 ksvelké cibule
1 ksstroužek česneku
1 lžícehladké mouky
1 lžičkaworčesterské omáčky
sladká mletá paprika
kmín
voda
sůl

Postup:

1. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit dorůžova
2. Zvěřinu pokrájíme na menší kousky, vložíme do slaniny s cibulí a za stálého míchání zprudka opečeme
3. Maso zasypeme paprikou, po zpěnění přidáme kmín, sůl a drobně pokrájený stroužek česneku, podlijeme trochou teplé vody, zvěřinu dusíme doměkka
4. Jakmile je maso poloměkké, přidáme na nudličky pokrájené papriky a rozkrájená rajčata, společně dusíme do úplného změknutí všech surovin
5. Šťávu zahustíme hladkou moukou, nasucho dohladka upraženou a rozmíchanou v několika lžících studené vody
6. Guláš nakonec dochutíme worcesterskou omáčkou, dle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme s brambory, těstovinami, nebo například s třenými noky a okurkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy