Guláš z podušených kostek jeleního masa a dalších ingrediencí s vložkou hub.
Ingredience:
750 g | jeleního masa (měla jsem ořez) |
1 hrst | sušených hub |
10 ks | kuliček jalovce |
5 ks | kuliček nového koření |
3 ks | cibule |
2 lžíce | rybízu jako brusinky v rumu (popř. zavařených brusinek) |
2 lžíce | sádla nebo oleje |
1 lžíce | sladké mleté papriky (můžeme použít i menší část pálivé) |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Na sádle orestujeme dohněda cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme spolu s kořením
2. Snížíme teplotu, přidáme houby a rybíz a necháme maso pustit vlastní šťávu
3. Asi po půl hodině podlijeme vodou pouze do poloviny výšky masa a dusíme doměkka, tekutiny musí být stále jen tolik, aby byl guláš hustý a nemuseli jsme ho ničím zahušťovat
4. Nakonec dochutíme solí, popř. přidáme ještě rybíz.
Recept na “Rybíz jako brusinky v rumu” najdete zde: Rybíz jako brusinky s rumem.
Poznámka:Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….