REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení guláš s houbami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš z podušených kostek jeleního masa a dalších ingrediencí s vložkou hub.


Ingredience:
750 gjeleního masa (měla jsem ořez)
1 hrstsušených hub
10 kskuliček jalovce
5 kskuliček nového koření
3 kscibule
2 lžícerybízu jako brusinky v rumu  (popř. zavařených brusinek)
2 lžícesádla nebo oleje
1 lžícesladké mleté papriky (můžeme použít i menší část pálivé)
voda
sůl

Postup:

1. Na sádle orestujeme dohněda cibuli, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme spolu s kořením
2. Snížíme teplotu, přidáme houby a rybíz a necháme maso pustit vlastní šťávu
3. Asi po půl hodině podlijeme vodou pouze do poloviny výšky masa a dusíme doměkka, tekutiny musí být stále jen tolik, aby byl guláš hustý a nemuseli jsme ho ničím zahušťovat
4. Nakonec dochutíme solí, popř. přidáme ještě rybíz.

Doporučení:

Recept na „Rybíz jako brusinky v rumu“ najdete zde: Rybíz jako brusinky s rumem.

Poznámka:

Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno ….

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy