Kostky masa ochucené kořenící směsí, podušené na cibulovém základě doměkka podlité vínem, spolu s vložkou brusinkové zavařeniny, servírované ozdobené tymiánem a kolečky očištěné čerstvé feferonky.
Ingredience:
750 g | jeleního masa |
500 ml | červeného vína |
2 lžíce | brusinkové zavařeniny |
1 lžíce | vrchovatá sádla |
3 ks | cibule |
2 ks | stroužků česneku |
mletý pepř | |
sůl | |
Na kořenící směs: | |
1 lžička | kmínu |
1/2 lžičky | sušeného tymiánu |
1 lžíce | mleté červené papriky |
5 ks | kuliček jalovce |
3 ks | bobkových listů |
1 ks | sušené drcené feferonky |
Na ozdobu: | |
1 ks | čerstvé feferonky |
čerstvý tymián |
Postup:
1. V míse smícháme tymián, kuličky jalovce, bobkové listy, mletou červenou papriku, nadrcenou sušenou feferonku a kmín, poté přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet
2. Na rozehřátém sádle orestujeme oloupené na drobno nakrájené cibule, přidáme oloupané utřené stroužky česneku, kostky masa i s kořením a zprudka opečeme, aby maso zhnědlo a zatáhlo se
3. Potom osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou zvolna dusíme do téměř měkka (asi 2 hodiny), pak přidáme brusinkovou zavařeninu a společně dusíme doměkka (asi 20 minut) 4. Podáváme ozdobené tymiánem a kolečky očištěné čerstvé feferonky.