REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jelení guláš na víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky masa ochucené kořenící směsí, podušené na cibulovém základě doměkka podlité vínem, spolu s vložkou brusinkové zavařeniny, servírované ozdobené tymiánem a kolečky očištěné čerstvé feferonky.


Ingredience:
750 gjeleního masa
500 mlčerveného vína
2 lžícebrusinkové zavařeniny
1 lžícevrchovatá sádla
3 kscibule
2 ksstroužků česneku
mletý pepř
sůl
Na kořenící směs:
1 lžičkakmínu
1/2 lžičkysušeného tymiánu
1 lžícemleté červené papriky
5 kskuliček jalovce
3 ksbobkových listů
1 kssušené drcené feferonky
Na ozdobu:
1 ksčerstvé feferonky
čerstvý tymián

Postup:

1. V míse smícháme tymián, kuličky jalovce, bobkové listy, mletou červenou papriku, nadrcenou sušenou feferonku a kmín, poté přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, vše dobře promícháme a necháme do druhého dne odležet
2. Na rozehřátém sádle orestujeme oloupené na drobno nakrájené cibule, přidáme oloupané utřené stroužky česneku, kostky masa i s kořením a zprudka opečeme, aby maso zhnědlo a zatáhlo se
3. Potom osolíme, opepříme, zalijeme červeným vínem a pod pokličkou zvolna dusíme do téměř měkka (asi 2 hodiny), pak přidáme brusinkovou zavařeninu a společně dusíme doměkka (asi 20 minut) 4. Podáváme ozdobené tymiánem a kolečky očištěné čerstvé feferonky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy