REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí guláš

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky podušeného masa z daňka servírované s hustou hnědočervenou omáčkou.


Ingredience:
1 kgdančího masa předního (krk, bok, hrudí)
300 gcibule
150 gtuku
80 grajčatového protlaku
80 ghladké mouky
30 gčervené mleté papriky
30 gsoli
3 ksstroužky česneku
1 lžícemletého pepře
1 lžícemajoránky
1,5 lvody

Postup:

1. Umyté maso nakrájíme na větší kostky (cca 25 g)
2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku dorůžova
3. Přidáme červenou papriku krátce ji osmahneme a přilijeme vodu, osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a vše za občasného promíchání dusíme
4. Jakmile je maso částečně měkké, přidáme majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka.
5. Nakonec maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut
6. Před koncem varu omáčku dochutíme, podle potřeby přisolíme, omáčku pak přecedíme, přidáme zpět maso a vše krátce povaříme.

Poznámka:

Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy