Kousky podušeného masa z daňka servírované s hustou hnědočervenou omáčkou.
Ingredience:
1 kg | dančího masa předního (krk, bok, hrudí) |
300 g | cibule |
150 g | tuku |
80 g | rajčatového protlaku |
80 g | hladké mouky |
30 g | červené mleté papriky |
30 g | soli |
3 ks | stroužky česneku |
1 lžíce | mletého pepře |
1 lžíce | majoránky |
1,5 l | vody |
Postup:
1. Umyté maso nakrájíme na větší kostky (cca 25 g)
2. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na polovině tuku dorůžova
3. Přidáme červenou papriku krátce ji osmahneme a přilijeme vodu, osolíme, přidáme rajčatový protlak, vložíme maso a vše za občasného promíchání dusíme
4. Jakmile je maso částečně měkké, přidáme majoránku, pepř a rozetřený česnek a dodusíme téměř doměkka.
5. Nakonec maso vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny dávky tuku a prosáté mouky, rozšleháme, podle potřeby dolijeme vodu a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut
6. Před koncem varu omáčku dochutíme, podle potřeby přisolíme, omáčku pak přecedíme, přidáme zpět maso a vše krátce povaříme.
Více o zpracování zvěřiny najdete v naší škole vaření: Zvěřina.