REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřinový guláš z plecka nebo odkrojky z krku a kýty daňka, cibule, zvěřiny, zvěřinového vývaru, másla a koření.


Ingredience:
1 kgmasa plecka nebo odkrojky z krku a kýty
100 gslaniny
50 gmásla
5 dlzvěřinového vývaru
2 lžičkysladké papriky
2 lžícehladké mouky
1/2 lžičkykmínu
1/2 lžičkypepře
2 kscibule
2 ksjalovčinky
sůl

Postup:

1. Zvěřinu odblaníme, dobře omyjeme a nakrájíme na větší kostky
2. Do kastrolu vložíme máslo, slaninu pokrájenou na kostičky a nakrájenou cibuli a necháme lehce zapěnit, na základ nasypeme sladkou papriku a drcený kmín, vložíme kostky zvěřiny, osolíme a necháme zasmahnout
3. Podlijeme zvěřinovým vývarem, přidáme jalovčinky, přikryjeme poklicí a dusíme do měkka
4. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a necháme zhoustnout, kostky masa vložíme zpět a minutku prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíkem nebo chlebem.

Poznámka:

Srnčí a jelení maso můžeme upravit stejným způsobem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy