REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí guláš na červeném víně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I dančí guláš se dá připravit na více způsobů. Guláš uvařený podle tohoto receptu u mě osobně vede a to nemám moc rád, když je použité víno při přípravě nějakého pokrmu.


Ingredience:
1 kgprorostlejší maso z daňka (krk, maso ze žeber ...)
300 gcibule
200 gslaniny
80-100 grajského protlaku
300 mlčerveného vína
100 mlbrandy
5 lžicsádla
4 lžícerybízové marmelády
2 lžícemleté sladké papriky
1 lžíceuzené papriky
1 lžícesušeného tymiánu
1 lžičkadrceného kmínu
8 kspodrcených kuliček nového koření
8 kspodrcených kuliček černého pepře
6 kskuliček jalovce
4 ksbobkové listy
4 ksstroužky česneku
voda nebo vývar
sůl

Postup:
  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na menší kostky, orestujeme ji dozlatova ve větším hrnci se silnější stěnou i dnem, pak ještě chvíli opékáme, až mírně zhnědne, občas ji zamícháme
  2. K cibuli přidáme na drobné kostičky pokrájenou slaninu a větší kostky dančího masa, maso necháme zatáhnout
  3. Přidáme obě papriky, zamícháme, pak rajský protlak, vše zarestujeme, přihodíme prolisovaný česnek a kmín, krátce dále restujeme, aby se koření rozvonělo, do základu na guláš nakonec přilijeme brandy a víno, alkohol necháme odvařit
  4. V této fázi do guláše přidáme ostatní koření, osolíme, zalijeme vodou nebo vývarem, dáme tolik, aby bylo maso úplně potopené
  5. Dusíme doměkka, což bude trvat nejméně 2 hodiny, asi po 90 minutách do guláše zamícháme marmeládu, ochutnáme, případně dochutíme solí a pepřem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy