REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dančí guláš na houbách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a paprice podušené dančí maso, nejlépe bok, hrudí či krk, servírované například s karlovarskými knedlíky.


Ingredience:
750 gdančího masa (bok, hrudí, krk)
250 gcibule
100 gslaniny
30 gsušených hřibů
5 clrumu
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky jalovce
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
hladká mouka
majoránka
sádlo
kmín
pepř
sůl

Postup:
  1. Dančí nakrájíme na větší kostky, promneme s utřeným česnekem, přidáme jalovec, nové koření, bobkový list, zakápneme rumem a necháme nejlépe 24 hodin marinovat
  2. V hrnci rozpustíme sádlo, necháme zesklovatět nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, lehce osmahneme
  3. Z dančího masa odstraníme divoké koření, vložíme na cibulku, osolíme, okmínujeme, zprudka opečeme ze všech stran, podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou, dusíme na mírném plameni 45 minut, nebo tak dlouho, až maso změkne
  4. Když maso změkne, přidáme předem namočené houby, ochutíme majoránkou, pepřem, dusíme dalších 10 minut
  5. Nakonec guláš zaprášíme hladkou moukou, krátce provaříme
  6. Hotový guláš ozdobíme kroužky cibule, petrželkou a podáváme například s karlovarským knedlíkem.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy