REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí guláš II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené kostky srnčího masa dušené na cibulovém základě doměkka, doplněné zakysanou smetanou a houbami.


Ingredience:
1 kgsrnčí plece
500 gcibule
50 gsádla
1 ksskleničky nakládaných hříbků
1 ksnaťové cibulky
1 ksčervené papriky
500 mlzakysané smetany
500 mlmasového vývaru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Srnčí maso očistíme, nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle opečeme, pak osolíme, opepříme a necháme alespoň do druhého dne odležet v lednici
2. Druhý den k opečenému masu přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka
3. Pak přilijeme smetanu, přidáme houby, vše promícháme a necháme prohřát
4. Guláš ozdobíme nakrájenou naťovou cibulkou a očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou.

Doporučení:

Servírujeme s krajíčky čerstvého chleba.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy