Opečené kostky srnčího masa dušené na cibulovém základě doměkka, doplněné zakysanou smetanou a houbami.
Ingredience:
1 kg | srnčí plece |
500 g | cibule |
50 g | sádla |
1 ks | skleničky nakládaných hříbků |
1 ks | naťové cibulky |
1 ks | červené papriky |
500 ml | zakysané smetany |
500 ml | masového vývaru |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Srnčí maso očistíme, nakrájíme na kostky a na rozehřátém sádle opečeme, pak osolíme, opepříme a necháme alespoň do druhého dne odležet v lednici
2. Druhý den k opečenému masu přidáme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, orestujeme, podlijeme masovým vývarem a dusíme doměkka
3. Pak přilijeme smetanu, přidáme houby, vše promícháme a necháme prohřát
4. Guláš ozdobíme nakrájenou naťovou cibulkou a očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou.
Servírujeme s krajíčky čerstvého chleba.