REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí bifteky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z dobře odleželé srnčí kýty nebo hřbetu naporcované plátky masa, orestované na sádle.


Ingredience:
1 kgodleželého srnčího masa z kýty (hřbetu)
150 gsádla
70 ghladké mouky na zaprášení
50 gmásla
2 ksvětší cibule
několik snítek zelené petržele
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Z omyté, dobře odleželé kýty (hřbetu) nakrájíme plátky silné asi 2 cm
2. Ořežeme blanky, jestli jsou ještě na okraji a naklepeme je
3. Plochou nože maso uhladíme, osolíme, opepříme, proložíme nakrájenými plátky cibule a zelenou petrželkou
4. Plátky složíme na sebe a necháme v chladu uležet 1-2 hodiny, není-li zvěřina příliš zamřelá, můžeme ji nechat v chladu až do druhého dne
5. Na pánev dáme rozpálit sádlo a zvěřinu v něm prudce opečeme (každou stranu 4-5 minut)
6. Opečenou zvěřinu vyndáme na talíř a uchováme ji v teple
7. Tuk zaprášíme hladkou moukou, trochu podlijeme horkou vodou, přidáme máslo, podle potřeby přisolíme a za stálého míchání necháme výpek přejít varem.

Doporučení:

Příloha: Vařené brambory, rýže, kompoty, saláty.

Poznámka:

Na jedné pánvi a ve stejném omastku nepečeme bifteky dvakrát po sobě, protože by se šťáva připálila a zhořkla. Rozdělíme si proto tuk i plátky na dvě části.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Pravá gouda? Jedině ta holandská

Název sýru gouda zlidověl a tento oblíbený typ se vyrábí prakticky po celém světě. Ale ta pravá nefalšovaná gouda pochází pouze z Holandska (holandská gouda je chráněné zeměpisné označení původu) a je označována jako jeden z nejlepších sýrů na světě! A právě takovou goudu si pro vás přichystal Košík v rámci svojí privátní řady Authentic, která dbá na kvalitu, poctivé zpracování a jasný původ surovin. Právě do tohoto konceptu spadá rodinná nizozemská farma De Jongenhoeve. Pod vedením farmáře Floora de Jonga tu udržují více jak 100letou tradici výroby skvělých holandských sýrů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy