REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z mufloní zvěřiny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě připravený klasický guláš ze zvěřiny, dochucený mletou paprikou, pepřem, novým kořením, solí a kari.


Ingredience:
700 gmufloní zvěřiny (bez kostí)
5 lžicsádla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
3 kskuličky černého pepře
2 kskuličky nového koření
2 ksmenší cibule
kari koření
vývar (nebo voda)
voda
sůl

Postup:

1. Zvěřinu nakrájíme na menší kousky
2. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji mletou sladkou paprikou a necháme zpěnit (paprika musí být kvalitní, jinak zhořkne!)
3. Základ guláše zalijeme horkou vodou, vložíme připravenou mufloní zvěřinu, přidáme koření, osolíme a necháme vysmahnout
4. Pokrm dále dusíme, přitom ho podléváme horkým vývarem nebo vodou
5. Když maso změkne, vydusíme je do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, opět podlijeme vodou, rozmícháme a podusíme.

Doporučení:

Podáváme s knedlíky nebo brambory a zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy