REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš na divoko s červeným vínem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Víno funguje jako dochucovadlo během vaření či na závěr před podáváním, ale je to i zajímavá přísada. Zvýrazňuje chuť pokrmu, propůjčuje mu jedinečné aroma, ale v případě, že se nezredukuje, tak dodává i procenta alkoholu.


Ingredience:
Suroviny (4 porce):
750 gdivočiny (ideálně kančí nebo srnčí)
100 ganglické slaniny
400 ml červeného (malinového) vína
250 mlvývaru na podlití
3 kscibule
3 ksbobkové listy
2 kskrajíce chleba
2 kssnítky rozmarýnu
3 lžícemásla
2 lžícerajčatového protlaku
2 lžícešvestkových povidel
1 lžičkanového koření
1 lžičkamletého pepře
1/2 lžičkycitronové kůry
1/2 lžičkyjalovce
sůl podle chuti

Postup:
  1. Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak i slaninu.
  2. Na másle opečte cibuli, přidejte slaninu a na kostky nakrájené maso. Maso opečte ze všech stran.
  3. Podlijte malinovém vínem a vývarem. Pak přidejte rajský protlak, bylinky, koření, citronovou kůru a vše nechte vařit do změknutí.
    Čas na skleničku vína!
  4. Jakmile je maso téměř měkké, přidejte rozdrobený chleba a nechte ho v omáčce rozvařit.
  5. Guláš dochuťte solí, povidly a vařte do úplného změknutí.
  6. A teď to nejdůležitější – s nandáním vydržte až do druhého dne. Guláš chutná na druhý den vždy lépe, když se všechny chutě spojí.
Doporučení:

V tlakovém hrnci to trvá 35 minut, v troubě dalších 40 minut, na zdroji tepla v klasickém hrnci pak až 2 hodiny.

Poznámka:

Recept k článku: Víno propůjčí pokrmům nezaměnitelnou chuť, vyzkoušejte vdolky, guláš nebo italské rizoto

Zdroj: www.rybizak.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Jídlo u ledu: Jak správně mrazit a co do mrazničky nepatří

Od dob, kdy se potraviny uchovávaly ve vrstvě soli, aby vydržely, už nějaký čas uplynul. Dnes nechybí v žádné domácnosti mraznička, která nám umí vytrhnout trn z paty, když dojdou čerstvé potraviny, zvládne pojmout nával masa ze zabijačky nebo obří várku ovoce ze zahrádky. I mražení potravin ale má svá pravidla. Čím se řídit, aby vám jídlo v mrazničce vydrželo a hlavně chutnalo?

číst dále ...

Trhané vepřové i hovězí maso krok za krokem

Ozvláštněte svou grilovací párty pochoutkou v podobě trhaného masa. Vybírat lze z kousků hovězích i vepřových, vždy ale volte kvalitu. Jen ta dodá vaší gurmánské specialitě tu pravou chuť.

číst dále ...

BRANDNOOZ BOX KVĚTINOVÁ NADÍLKA 2021 – balíček plný novinek

Přišlo jaro a s ním i další Brandnooz box pro rok 2021, který přinesl inspiraci nových chutí a zajímavých produktů k otestování. Nyní se s námi ponořte do nového boxu a pojďme zhodnotit produkty.

číst dále ...

Recepty s regionální potravinou – Rychle, chutně a lokálně – zkuste naše červnové recepty

Co nám přinese červen? Že by ještě aprílové počasí jako v květnu? Těžko soudit. Ale rozhodně si zase můžete začít chystat zástěry a připravit se na pořádnou dávku receptů z lokálních surovin a výrobků. Farmáři ocenění Regionální potravinou si totiž zaslouží, abychom jejich jedinečné produkty znali a zamilovali si je. Vyrábějí je totiž s láskou a touhou poskytnout nám originální chuťový zážitek. Protentokrát jsme je zakomponovali do pečených rajčat, trhacího bochníku se sýrem a česnekem, kuřecích špízů na medu a pivě a maltašek plněných griliášem. Jde o originální, ale přitom lehké pohoštění pro přátele u grilu a piva.

číst dále ...

Celozrnná mouka jako důležitý zdroj vlákniny

Počet lidí, kteří se zajímají o své zdraví, správnou životosprávu a s tím související zdravou výživu se v posledních letech stále zvyšuje. Při výběru potravin proto hledíme nejen na to, jak potravina vypadá a chutná, ale stále častěji nás také zajímá, jaké výživové nebo zdravotní benefity nabízí. Jednou z látek, kterých máme v našich podmínkách výrazně méně než by bylo vhodné, je vláknina. K jejímu doplnění přitom stačí jednoduchý trik – vyměňte bílou mouku za celozrnnou.

číst dále ...

V Česku výrazně vzrostl počet flexitariánů. Lidí, kteří konzumují maso jen příležitostně je už jedna čtvrtina

Češi jsou nadále převážně národem masožravců, masné produkty pravidelně do svého jídelníčku zařazuje celých 69 % populace. Výrazně však vzrůstá počet těch, kteří maso či ryby konzumují pouze příležitostně. Dle dat z aktuálního výzkumu FMCG Gurus pro Českou veganskou společnost je občasných konzumentů masa aktuálně v Česku 25 %. Maso vůbec nekonzumuje 6 % respondentů.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy