Varianta receptu na jelení guláš podle našeho dopisovatele Dalibora Marounka. Jelení guláš podáváme například se špekovým knedlíkem, viz foto.
Ingredience:
750 g | plecka z jelena |
300 g | cibule |
50 g | rajského protlaku |
0,5 l | hovězího vývaru |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | bobkový list |
2 lžíce | tvrdého nastrouhaného chleba |
červená paprika sladká | |
pár kapek kuléru | |
špetka tymiánu | |
drcený kmín | |
sádlo | |
pepř | |
sůl |
Postup:
- Maso odblaníme, nakrájíme na větší kostky.
- Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, osolíme, poprášíme červenou paprikou, drceným kmínem, osmahneme ze všech stran, aby se maso zatáhnulo.
- Maso podlijeme částí vývaru, přidáme bobkový list, tymián, dusíme přibližně 90 minut. Po hodině vyndáme bobkový list, přidáme rajský protlak, nastrouhaný chléb, obarvíme pár kapkami kuléru, přidáme drcený česnek, dochutím solí, pepřem dusíme ještě 10 minut.
- Hotový guláš podáváme například se špekovým knedlíkem.
Text i foto: D. Marounek