REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polévky ze zvěřiny


Italská zvěřinová polévka

Polévka ze srnčího a kostí, zeleniny, koření…. Lze použít i jiný druh zvěřiny, například maso a kosti z kance, daňka, jelena atd.

Koroptví polévka

Zvěřinová polévka tentokrát z koroptvího masa.

Lesnická polévka

Polévka připravená ze zvěřinových kostí, srnčího masa, nastrouhaného ementálu, vody, cibule, celeru, vejce a koření.

Lovecká polévka (Potage Saint Hubert)

Vyzkoušený recept z francouzské kuchařky na chutnou mysliveckou polévku. V zimních měsících zahřeje nejen myslivce, ale všechny milovníky hutných obědových polévek.

Myslivecká polévka

Hutná polévka z kostí a odřezků masa ze zvěřiny, kořenové zeleniny, bílého vína, jalovčinek a dalšího koření.

Polévka z kostí ze zvěřiny

Polévka ze zvěřiny, tentokrát z kostí jeleních, kančích nebo srnčích.

Polévka ze zajíce

Polovina zajíce uvařená v osolená vodě doměkka, pak maso vyjmuté, obrané od kosti a překrájené na menší kousky, poté na rozškvařené slanině orestovaná nakrájená kořenová zelenina a nasekané bílé zelí, vše zalité procezeným vývarem ze zajíce a uvařené také doměkka, nakonec do polévky vloženo zaječí maso a polévka dochucená tymiánem, nasekanou petrželkou a solí.

Sváteční zvěřinový vývar

Vývar připravený z opečených zvěřinových kostí, servírovaný s masem, rýží, sušenými houbami a zeleninou.

Zaječí vývar s masovými knedlíčky

Nejméně 2 hodiny táhnoucí se vývar ze zaječího skeletu, kořenové zeleniny a dalších surovin, servírovaný s masovými knedlíčky a zavřenými domácími nudlemi.

Zvěřinová polévka z pečených kostí a chleba

Naše babičky využily v kuchyni opravdu vše, například právě kosti po myslivecké hostině. Recept ze staré myslivecké kuchařky.

Zvěřinový vývar

Vývar z kančích kostí, srnčího masa, zeleniny a koření.

Zvěřinový vývar s krupicovými knedlíčky

Zvěřinový vývar z kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s vložkou krupicových knedlíčků a případně i se ztraceným vejcem.

Zvěřinový vývar se svítkem

Polévka ze zvěřinového vývaru, se zeleninou, doplněná pečeným svítkem ze žampionů, vajec, strouhanky a bylinek.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy