polévky ze zvěřiny
Italská zvěřinová polévka
Polévka ze srnčího a kostí, zeleniny, koření…. Lze použít i jiný druh zvěřiny, například maso a kosti z kance, daňka, jelena atd.
Koroptví polévka
Zvěřinová polévka tentokrát z koroptvího masa.
Lesnická polévka
Polévka připravená ze zvěřinových kostí, srnčího masa, nastrouhaného ementálu, vody, cibule, celeru, vejce a koření.
Lovecká polévka (Potage Saint Hubert)
Vyzkoušený recept z francouzské kuchařky na chutnou mysliveckou polévku. V zimních měsících zahřeje nejen myslivce, ale všechny milovníky hutných obědových polévek.
Myslivecká polévka
Hutná polévka z kostí a odřezků masa ze zvěřiny, kořenové zeleniny, bílého vína, jalovčinek a dalšího koření.
Polévka z kostí ze zvěřiny
Polévka ze zvěřiny, tentokrát z kostí jeleních, kančích nebo srnčích.
Polévka ze zajíce
Polovina zajíce uvařená v osolená vodě doměkka, pak maso vyjmuté, obrané od kosti a překrájené na menší kousky, poté na rozškvařené slanině orestovaná nakrájená kořenová zelenina a nasekané bílé zelí, vše zalité procezeným vývarem ze zajíce a uvařené také doměkka, nakonec do polévky vloženo zaječí maso a polévka dochucená tymiánem, nasekanou petrželkou a solí.
Sváteční zvěřinový vývar
Vývar připravený z opečených zvěřinových kostí, servírovaný s masem, rýží, sušenými houbami a zeleninou.
Zaječí vývar s masovými knedlíčky
Nejméně 2 hodiny táhnoucí se vývar ze zaječího skeletu, kořenové zeleniny a dalších surovin, servírovaný s masovými knedlíčky a zavřenými domácími nudlemi.
Zvěřinová polévka z pečených kostí a chleba
Naše babičky využily v kuchyni opravdu vše, například právě kosti po myslivecké hostině. Recept ze staré myslivecké kuchařky.
Zvěřinový vývar
Vývar z kančích kostí, srnčího masa, zeleniny a koření.
Zvěřinový vývar s krupicovými knedlíčky
Zvěřinový vývar z kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s vložkou krupicových knedlíčků a případně i se ztraceným vejcem.
Zvěřinový vývar se svítkem
Polévka ze zvěřinového vývaru, se zeleninou, doplněná pečeným svítkem ze žampionů, vajec, strouhanky a bylinek.
reklama