REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lesnická polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka připravená ze zvěřinových kostí, srnčího masa, nastrouhaného ementálu, vody, cibule, celeru, vejce a koření.


Ingredience:
300 gzvěřinových kostí
200 gsrnčího masa
100 gnastrouhaného ementálu
1,5 lvody
1 kscibule
1 ksmrkve
1 ksvejce
1/4 ksceleru
mletý muškátový oříšek
polévkové koření
petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Oloupeme si cibuli, mrkev, celer a necháme vcelku
2. Kosti a srnčí maso si omyjeme, vložíme do hrnce společně celerem, mrkví a cibulí, zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme několik hodin až je maso měkké
3. Potom vývar scedíme, do horkého vývaru přidáme nakrájené srnčí maso a zeleninu na kostičky, rozšlehané vejce s nastrouhaným sýrem, promícháme a chvilku povaříme
4. Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením, mletým muškátovým oříškem, pepřem a solí
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy