Polévka připravená ze zvěřinových kostí, srnčího masa, nastrouhaného ementálu, vody, cibule, celeru, vejce a koření.
Ingredience:
300 g | zvěřinových kostí |
200 g | srnčího masa |
100 g | nastrouhaného ementálu |
1,5 l | vody |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkve |
1 ks | vejce |
1/4 ks | celeru |
mletý muškátový oříšek | |
polévkové koření | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Oloupeme si cibuli, mrkev, celer a necháme vcelku
2. Kosti a srnčí maso si omyjeme, vložíme do hrnce společně celerem, mrkví a cibulí, zalijeme vodou, osolíme a zvolna vaříme několik hodin až je maso měkké
3. Potom vývar scedíme, do horkého vývaru přidáme nakrájené srnčí maso a zeleninu na kostičky, rozšlehané vejce s nastrouhaným sýrem, promícháme a chvilku povaříme
4. Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením, mletým muškátovým oříškem, pepřem a solí
5. Hotovou polévku servírujeme posypanou nasekanou petrželkou.