REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Polévka ze zajíce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polovina zajíce uvařená v osolená vodě doměkka, pak maso vyjmuté, obrané od kosti a překrájené na menší kousky, poté na rozškvařené slanině orestovaná nakrájená kořenová zelenina a nasekané bílé zelí, vše zalité procezeným vývarem ze zajíce a uvařené také doměkka, nakonec do polévky vloženo zaječí maso a polévka dochucená tymiánem, nasekanou petrželkou a solí.


Ingredience:
1/2 kszajíce
150 gkořenové zeleniny
100 gbílého zelí
70 gcibule
50 gslaniny
1,5 lvody
petrželka
tymián
sůl

Postup:

1. Polovinu zajíce si očistíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přidáme neoloupanou cibuli a uvaříme doměkka, poté zajíce vyjmeme, maso obereme od kosti a nakrájíme na menší kousky
2. Pak si nakrájíme oloupanou kořenovou zeleninu a slaninu na malé kostičky a očištěné bílé zelí rozsekáme na jemno
3. Poté si v jiném hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme nakrájenou zeleninu, rozsekané zelí a krátce orestujeme, vše pak zalijeme procezeným vývarem ze zajíce, promícháme a vaříme, dokud nebude mít všechnu zeleninu měkkou
4. Potom přidáme do polévky nakrájené zaječí maso a polévku finálně dochutíme nasekanou petrželkou, tymiánem a solí, poté podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy