REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zaječí vývar s masovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nejméně 2 hodiny táhnoucí se vývar ze zaječího skeletu, kořenové zeleniny a dalších surovin, servírovaný s masovými knedlíčky a zavřenými domácími nudlemi.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgzaječího skeletu
300 gkořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
3 ksstroužky česneku
2 ksvaječné bílky
1 kscibule
petrželová nať
nové koření
celý pepř
tymián
sůl
Na nudle:
150 gpolohrubé mouky
1 ksvejce
voda
Na knedlíčky:
250 gmletého masa
2 lžícestrouhanky
1 lžícesolamylu (škrobové moučky)
2 ksžloutky
1 ksmuškátový oříšek
stroužek česneku
majoránka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Omytého zajíce vložíme s polovinou zeleniny do studené vody (druhou polovinu nahrubo nastrouháme), osolíme, přidáme koření a přivedeme k varu během vaření sbíráme pěnu, necháme táhnout 2 hodiny
2. Vývar slijeme, když vystydne, dáme do něj našlehané bílky a znovu přivedeme k varu (NEMÍCHÁME!), vývar se pěkně vyčistí
3. Masové knedlíčky vytvoříme smícháním všech uvedených surovin a zavařením v osolené vodě, knedlíčky vaříme tak 5 minut
4. Připravíme si také nudle: smícháme mouku, vejce, přidáme trochu vody, vytvoříme husté těsto, které necháme hodinu odpočinout, pak vyválíme slabou placku, kterou po osušení krájíme na nudličky
5. Vývar slijeme a přecedíme, dáme do něj nastrouhanou zeleninu, knedlíčky a na závěr zavaříme i nudle.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy