REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový vývar s krupicovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřinový vývar z kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s vložkou krupicových knedlíčků a případně i se ztraceným vejcem.


Ingredience:
1 kgkostí ze zvěřiny
2 lpitné vody
4 ksstroužky česneku
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky jalovce
1 ksbobkový list
1 ksmrkve
1 kscibule
sůl
kousek celeru
Na knedlíčky:
6 lžickrupice
1 lžičkamásla
1 ksvejce
špetka muškátového květu
špetka kari
sůl
Na doplnění:
ztracená vejce
nasekaná zelená petrželka

Postup:

1. Kosti nasekáme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme všechno koření a vaříme na mírném ohni, vývar jen tak necháme probublávat na mírném ohni 3 hodiny (veškeré aroma a látky se vyluhují při teplotě do 80 °C, při prudkém vaření by jsme o ně přišli), během vaření sbíráme pěnu, hodinu před koncem přidáme kořenovou zeleninu
2. Vývar přecedíme přes cedník, do kterého dáme ještě ubrousek
3. Maso z kostí obereme a nakrájíme
4. Vývar můžeme podávat samotný, nebo přidáme uvařené nakrájené maso a nastrouhanou uvařenou zeleninu, nebo zvolíme jiný způsob zavářky, třeba krupicové knedlíčky a ztracené vejce na ozdobu.

Příprava krupicových knedlíčků:
1. Krupici promícháme z vejcem, lžičkou másla a kořením, osolíme, vypracujeme těsto
2. Utvoříme malé kuličky, které vkládáme do vařící vody a vaříme 7 minut, uvařené knedlíčky dáme do talíře přidáme kousky masa a zalijeme teplým vývarem, přidáme 1 ztracené vejce, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Doporučení:

Recept na ztracená vejce najdete zde: Ztracená vejce.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy