REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový vývar s krupicovými knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zvěřinový vývar z kostí a kořenové zeleniny, servírovaný s vložkou krupicových knedlíčků a případně i se ztraceným vejcem.


Ingredience:
1 kgkostí ze zvěřiny
2 lpitné vody
4 ksstroužky česneku
4 kskuličky černého pepře
4 kskuličky nového koření
4 kskuličky jalovce
1 ksbobkový list
1 ksmrkve
1 kscibule
sůl
kousek celeru
Na knedlíčky:
6 lžickrupice
1 lžičkamásla
1 ksvejce
špetka muškátového květu
špetka kari
sůl
Na doplnění:
ztracená vejce
nasekaná zelená petrželka

Postup:

1. Kosti nasekáme, zalijeme vodou, osolíme, přidáme všechno koření a vaříme na mírném ohni, vývar jen tak necháme probublávat na mírném ohni 3 hodiny (veškeré aroma a látky se vyluhují při teplotě do 80 °C, při prudkém vaření by jsme o ně přišli), během vaření sbíráme pěnu, hodinu před koncem přidáme kořenovou zeleninu
2. Vývar přecedíme přes cedník, do kterého dáme ještě ubrousek
3. Maso z kostí obereme a nakrájíme
4. Vývar můžeme podávat samotný, nebo přidáme uvařené nakrájené maso a nastrouhanou uvařenou zeleninu, nebo zvolíme jiný způsob zavářky, třeba krupicové knedlíčky a ztracené vejce na ozdobu.

Příprava krupicových knedlíčků:
1. Krupici promícháme z vejcem, lžičkou másla a kořením, osolíme, vypracujeme těsto
2. Utvoříme malé kuličky, které vkládáme do vařící vody a vaříme 7 minut, uvařené knedlíčky dáme do talíře přidáme kousky masa a zalijeme teplým vývarem, přidáme 1 ztracené vejce, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Doporučení:

Recept na ztracená vejce najdete zde: Ztracená vejce.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy