REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový vývar se svítkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze zvěřinového vývaru, se zeleninou, doplněná pečeným svítkem ze žampionů, vajec, strouhanky a bylinek.


Ingredience:
600 gsrnčího masa s kostí (plece)
100 grůžičkové kapusty
50 gmražené kukuřice
50 gmražených fazolek
4 kskuliček celého pepře
4 kskuliček nového koření
2 kskuliček jalovce
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1/4 ksceleru
voda
sůl
Na svítek:
100 gžampionů
2 lžícestrouhanky
1 lžíceoleje
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka,tymián,petržel)
3 ksvajec
špetka kypřicího prášku
máslo a strouhanka na formu

Postup:

1. Dobře očištěné maso opláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou, lehce osolíme, přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou i se slupkou cibuli, divoké koření, očištěnou mrkev, celer i petržel a vaříme na mírném ohni alespoň 2 hodiny (čím déle, tím je vývar silnější)
2. Mezitím si připravíme svítek; očištěné žampiony nakrájené na jemno orestujeme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout, pak rozšleháme vejce, přidáme žampiony, strouhanku, sůl, kypřicí prášek a na drobno nasekané bylinky, dobře vše promícháme, nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme v troubě při 160 °C asi 5-8 minut
3. Vývar přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přidáme růžičkovou kapustu, kukuřici, fazolky, uvařený na menší kousky nakrájený celer, mrkev i petržel, případně i kousky masa, dochutíme solí a pepřem
4. Upečený svitek vyklopíme, formičkou z něho vypíchneme tvary vánočních motivů a vložíme je do polévky těsně před podáváním a ozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy