REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový vývar se svítkem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka ze zvěřinového vývaru, se zeleninou, doplněná pečeným svítkem ze žampionů, vajec, strouhanky a bylinek.


Ingredience:
600 gsrnčího masa s kostí (plece)
100 grůžičkové kapusty
50 gmražené kukuřice
50 gmražených fazolek
4 kskuliček celého pepře
4 kskuliček nového koření
2 kskuliček jalovce
2 ksmrkve
1 kspetržele
1 ksbobkového listu
1 kscibule
1/4 ksceleru
voda
sůl
Na svítek:
100 gžampionů
2 lžícestrouhanky
1 lžíceoleje
1 lžícenasekaných bylinek (bazalka,tymián,petržel)
3 ksvajec
špetka kypřicího prášku
máslo a strouhanka na formu

Postup:

1. Dobře očištěné maso opláchneme, dáme do hrnce se studenou vodou, lehce osolíme, přivedeme k varu, přidáme rozpůlenou i se slupkou cibuli, divoké koření, očištěnou mrkev, celer i petržel a vaříme na mírném ohni alespoň 2 hodiny (čím déle, tím je vývar silnější)
2. Mezitím si připravíme svítek; očištěné žampiony nakrájené na jemno orestujeme na rozehřátém oleji a necháme vychladnout, pak rozšleháme vejce, přidáme žampiony, strouhanku, sůl, kypřicí prášek a na drobno nasekané bylinky, dobře vše promícháme, nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme v troubě při 160 °C asi 5-8 minut
3. Vývar přecedíme, nalijeme zpět do hrnce, přidáme růžičkovou kapustu, kukuřici, fazolky, uvařený na menší kousky nakrájený celer, mrkev i petržel, případně i kousky masa, dochutíme solí a pepřem
4. Upečený svitek vyklopíme, formičkou z něho vypíchneme tvary vánočních motivů a vložíme je do polévky těsně před podáváním a ozdobíme bylinkami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

BistRAWveg má ambici být zdravým „mekáčem“

Budoucnost bez civilizačních nemocí a budoucnost plná energie. Živá syrová RAW strava, kterou nebudete jíst, protože je zdravá, ale protože bude chutnat. Tak představuje koncept bister bistRAWveg Stanislav Petříček, zakladatel a popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti Tp Consulting.

číst dále ...

Nejlepší hovězí steak? Ten vyzrálý

Abyste si na steaku opravdu pochutnali, nemusíte chodit do luxusní restaurace. Výtečný kus hovězího připravíte i v pohodlí domova. Klíčem není tajný recept, ale především výběr správného masa a jeho vlastnosti. Prozradíme vám, na co si dát pozor. Až budete příště zvát přátele na podvečerní grilovačku, nemáte se čeho obávat.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Grilování hovězího z bio farmy? Nejen původ, ale i chuť vás přesvědčí

S letními měsíci je nerozlučně spjato grilování. K tomu, aby byl váš kulinářský výtvor opravdu stoprocentní, je ale třeba se soustředit zejména na výběr kvalitního kousku hovězího masa. Sázkou na jistotu jsou produkty ekologického zemědělství s garantovaným původem. Poradíme vám nejen s výběrem nejlepšího hovězího, ale podělíme se také o recept na lahodnou přílohu.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy