REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Zvěřinový vývar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vývar z kančích kostí, srnčího masa, zeleniny a koření.


Ingredience:
250 gmasa ze srnce (jelena, daňka ...)
250 gkostí z divočáka
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček černého pepře
2 ksstroužky česneku
1 ksvětší kořenové petržele
1 ksvětší mrkve
1/2 ksmenšího celeru
polévkové koření dle chuti
polévkové nudle
petrželová nať
voda
sůl

Postup:

1. Do 2 l studené vody vložíme maso a kosti, přidáme celou nenakrájenou, ale očištěnou zeleninu, ochutíme polévkovým kořením, přidáme trochu soli, nové koření a pepř, pod pokličkou vaříme, během vaření odebíráme z vývaru šlem, aby polévka byla v závěru čirá
2. Uvařený vývar scedíme, kosti obereme, maso nakrájíme na malé kousky, mrkev na proužky a tyto ingredience vložíme zpět do vývaru, ostatní zeleninu nepoužijeme
3. Na závěr do polévky hodíme polévkové nudle, vše ještě chvíli povaříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, dle chuti ji dochutíme polévkovým kořením a solí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy