Minutka ze srnčí kýty, podobně lze upravit i dančí kýtu. Soté podáváme s vařenými nebo pečenými brambory, či hranolky.
Ingredience:
300 g | srnčí kýty |
150 g | plátků hřibů (čerstvé, mražené) |
100 g | sterilovaného hrášku bez nálevu |
5 cl | bílého vína |
1 ks | červená paprika |
1/2 ks | pórku |
černý mletý pepř | |
olej | |
sůl |
Postup:
- Kýtu nakrájíme na nudličky, hříbky na plátky, pórek na kolečka, papriku na proužky.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme proužky masa, restujeme 3 minuty.
- Přidáme hříbky, papriku, pórek, zastříkneme vínem, okořeníme pepřem, tymiánem, osolíme.
- Pod pokličkou dusíme 10 minut.
- Sundáme pokličku, necháme část šťávy odpařit a vmícháme sterilovaný mladý hrášek.
Soté podáváme s vařenými, nebo pečenými brambory, hranolky.
Poznámka:Text i foto: D. M.