REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Srnčí steak s čočkovým salátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opečené srnčí steaky servírované spolu s ochuceným čočkovým salátem, opečenými jablky a brusinkami.


Ingredience:
800 gsrnčí panenské svíčkové nebo vykostěného hřbetu
4 lžícezavařených brusinek
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
1 lžícecukru + na dochucení
2 lžičkysměsi koření na divočinu
100 mlbílého vína
1 kssnítky rozmarýnu
1 ksvětšího jablka
šťáva z 1/2 citronu
mletý pepř
sůl
Na čočkový salát:
500 guvařené čočky
100 guzené slaniny
1/2 ksmanga
2 lžícenasekané petrželky
citronová šťáva
jablečný ocet
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Odblaněnou, omytou srnčí panenku nebo váleček z vykostěného hřbetu nakrájíme na steaky vysoké asi 4 cm, pak maso roztlačíme dlaní a vytvarujeme zpět do původního tvaru, potřeme lžící oleje, posypeme mletým kořením, poklademe lístky rozmarýnu a necháme v chladu 1 hodinu odležet
2. Mezitím na čočkový salát v hlubší pánvi rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, vsypeme uvařenou čočku, oloupané na drobné kostičky nakrájené mango, promícháme, sundáme z tepla, dochutíme jablečným octem, citronovou šťávou, solí, mletým pepřem a vmícháme na jemno nasekanou petrželku
3. Jablko omyjeme, vykrojíme jádřinec, nakrájíme na měsíčky a potřeme na řezu citronovou šťávou
4. V pánvi na lžíci rozpáleného oleje zprudka opečeme z obou stran steaky (po každé straně asi 3-6 minut), pak vyjmeme z pánve a uchováme teplé
5. Z pánve slijeme olej, přidáme máslo, vsypeme dílky jablek a krátce opečeme ze všech stran, poté jablka posypeme cukrem, ještě krátce osmahneme, aby cukr lehce zkaramelizoval, zalijeme vínem, necháme přejít varem, jablka vyjmeme a uchováme v teple, přidáme brusinky, společně prohřejeme, podle potřeby dochutíme citronovou šťávou nebo cukrem a sundáme z tepla
6. Srnčí steaky podáváme přelité šťávou s brusinkami, jablky a čočkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Lahodné letní recepty bez výčitek

Hledáte inspiraci, co si rychle během letních veder připravit k snídani, svačině či hlavnímu jídlu, abyste zároveň nemuseli přemýšlet o tom, jestli to neohrozí vaši linii? Máme pro vás několik tipů na chutné recepty od výživové poradkyně programu Cambridge Weight Plan Hany Borkovcové. A jako přidanou hodnotu nabízíme rychlost přípravy a záruku pochutnání a přitom nehladovění!

číst dále ...

Bez bílkovin do plavek nezhubnete. Kde všude je najdete?

Mysleli jste si, že příjem proteinů je klíčový pouze pro sportovce? Tak to je velký omyl. Bílkoviny neboli proteiny jsou nepostradatelnou součástí jídelníčku nás všech, a protože si je tělo neukládá do zásoby, je třeba ho pravidelně zásobit vhodnou stravou. Proteiny jsou důležité především k růstu a obnově buněk, k tvorbě svalů, k produkci hormonů a protilátek. Rovněž jsou naprosto stěžejní při redukci váhy. Jejich nedostatek se projevuje zvýšeným pocitem hladu či chutěmi na sladké. Kolik proteinu správně denně přijmout, aby se výsledek odrazil na postavě?

číst dále ...

Mexiko, Itálie, New York: Po stopách nejlepších koktejlů světa

Mezinárodní den koktejlů (13. května) se nezadržitelně blíží. Víte, že tento světově uznávaný svátek založil barman a významný český publicista Alexander Mikšovic? První oslava se uskutečnila už v roce 1999. Květen tedy patří mezi měsíce oslavující koktejly z různých koutů zeměkoule. Opravdoví fajnšmekři ale ví, že ty nejlepší drinky vám namíchají přímo v destinacích, kde se zrodily. Kupte si letenku a vydejte se s námi na cestu kolem „koktejlového světa“.

číst dále ...

Večeře pod širým nebem s přáteli: V jednoduchosti je pohoda!

Setkávání v kruhu kamarádů a známých je skvělou příležitostí se uvolnit. Možná se s kamarády čas od času scházíte u karet, deskových her, filmů nebo prostě u něčeho dobrého k pití. Zkuste udělat změnu a pozvěte je na společnou domácí večeři pod širým nebem – a udělejte ji nekompromisně jednoduchou!

číst dále ...

Je to BIO, nebo ne? Naučte se rozpoznávat loga a s nimi i kvalitu

Farmářské, domácí, ze statku či od babičky. Takovými přízvisky se obaly produktů na pultech obchodních řetězců jen hemží. Nenechte se lehce zmást líbivými názvy. Pokud hledáte opravdovou bio kvalitu, je nutné se řídit certifikovanými značkami, jen podle nich totiž poznáte, co opravdu kupujete. Jak se ale ve značení vyznat, co přesně symboly znamenají a na co si dát pozor?

číst dále ...

Osvěžující ledové čaje, nanuky bez konzervantů a limonády z přírody. Domácí letní nápoje si připravíte jako nic

Limonády a nanuky patří k létu stejně jako prázdniny nebo plná koupaliště. Bez nich by to prostě nebylo ono! Pro kýžené sladké osvěžení přitom ani nemusíte do obchodu, domácí ledový čaj nebo nanuk z přírodní ovocné šťávy si zvládnete připravit i sami doma – trvá to pár minut a výsledek je učiněná lahoda.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy