teplé omáčky a šťávy
Masitá omáčka ze zbytků pečeně
Omáčka připravená z orestované cibule zalité vodou a zahuštěné moukou, do které vložíme na drobno nakrájené zbylé maso z pečeně. Je vhodná jako příloha k vařeným bramborům, houskovým knedlíkům nebo těstovinám.
Máslová omáčka
Bílá omáčka připravená ze zeleninového vývaru, bílého vína, estragonu, másla … vhodná k teplé zelenině.
Máslová omáčka s kapary
Omáčka připravená z máslové jíšky, zalitá hovězím vývarem, s vložkou kaparů, dochucená citrónovou šťávou, mletým muškátovým květem, pepřem a solí.
Masová omáčka s rajčaty
Přílohová omáčka z rajčat a umletého masa.
Meruňková omáčka
Sladká omáčka připravená ze sušených meruněk, hovězího vývaru a meruňkového džusu, vhodná k drůbežím minutkám.
Myslivecká omáčka
Omáčka ke steakům podávaná teplá.
Myslivecká omáčka
Omáčka připravená z jíšky zalité zvěřinovým vývarem, nastavená na cibulce orestovanými houbami, servírovaná teplá, k různě upravenému minutkovému masu ze zvěřiny.
Neapolská omáčka
Varianta teplé italské omáčky, tato se skládá z rajčat, mletého hovězího masa, slaniny, šunky, česneku, cibule, mrkve, řapíkatého celeru, bazalky a koření. Vhodná k těstovinám.
Neapolská rajčatová omáčka
Recept z Itálie na omáčku ze spařených rajčat servírovanou teplou například nějakým těstovinám.
Nivová omáčka dle George
Náš recept rychlé a jednoduché omáčky.
Obyčejná houbová omáčka
Jednoduchá a levná omáčka z čerstvých hub od naší dopisovatelky paní Maruš.
Omáčka Béarnaise
Omáčka z přepuštěného másla, suchého bílého vína, žloutků, vývaru a dalších ingrediencí, skvělá k pečenému masu.
Omáčka bílá velouté
Omáčka bílá velouté (Sauce veloutéje) je klasická francouzská smetanová omáčka.
Omáčka bílá základní
Omáčka bílá základní (Sauce blanche de base) je jedna ze základních francouzských omáček. Slouží jako polotovar k přípravě dalších francouzských omáček, nebo ji lze použít jako finální výrobek.
Omáčka Bloody Mary
Pikantní omáčka z rajčat a dalších ingrediencí, vhodná především jako příloha k hovězím steakům.
Omáčka Bloody Mary II.
Skvělá pikantní omáčka k hovězím steakům.
Omáčka puttanesca
Rychlá omáčka na těstoviny připravená z olivového oleje, česneku, chilli papričky, rajčat, černých oliv, ančoviček, kaparů a dalších ingrediencí.
Omáčka s kerblíkem
Vaječné žloutky rozšlehané s horkým mlékem, dochucené lístky kerblíku.
Omáčka s mandlemi a zeleným pepřem
Teplá omáčka z opražených nasekaných mandlí a smetany, ochucená čensekem, petrželkou a zeleným pepřem.
Omáčka světlá základní
Omáčka světlá základní (Sauce blonde de base) je jedna ze základních francouzských omáček. Slouží jako polotovar k přípravě dalších francouzských omáček, nebo ji lze použít jako finální výrobek.
reklama