REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

teplé omáčky a šťávy

Podkategorie: mléčné, smetanové 99, ostatní 92

Masitá omáčka ze zbytků pečeně

Omáčka připravená z orestované cibule zalité vodou a zahuštěné moukou, do které vložíme na drobno nakrájené zbylé maso z pečeně. Je vhodná jako příloha k vařeným bramborům, houskovým knedlíkům nebo těstovinám.

Máslová omáčka

Bílá omáčka připravená ze zeleninového vývaru, bílého vína, estragonu, másla … vhodná k teplé zelenině.

Máslová omáčka s kapary

Omáčka připravená z máslové jíšky, zalitá hovězím vývarem, s vložkou kaparů, dochucená citrónovou šťávou, mletým muškátovým květem, pepřem a solí.

Masová omáčka s rajčaty

Přílohová omáčka z rajčat a umletého masa.

Meruňková omáčka

Sladká omáčka připravená ze sušených meruněk, hovězího vývaru a meruňkového džusu, vhodná k drůbežím minutkám.

Myslivecká omáčka

Omáčka ke steakům podávaná teplá.

Myslivecká omáčka

Omáčka připravená z jíšky zalité zvěřinovým vývarem, nastavená na cibulce orestovanými houbami, servírovaná teplá, k různě upravenému minutkovému masu ze zvěřiny.

Neapolská omáčka

Varianta teplé italské omáčky, tato se skládá z rajčat, mletého hovězího masa, slaniny, šunky, česneku, cibule, mrkve, řapíkatého celeru, bazalky a koření. Vhodná k těstovinám.

Neapolská rajčatová omáčka

Recept z Itálie na omáčku ze spařených rajčat servírovanou teplou například nějakým těstovinám.

Nivová omáčka dle George

Náš recept rychlé a jednoduché omáčky.

Obyčejná houbová omáčka

Jednoduchá a levná omáčka z čerstvých hub od naší dopisovatelky paní Maruš.

Omáčka Béarnaise

Omáčka z přepuštěného másla, suchého bílého vína, žloutků, vývaru a dalších ingrediencí, skvělá k pečenému masu.

Omáčka bílá velouté

Omáčka bílá velouté (Sauce veloutéje) je klasická francouzská smetanová omáčka.

Omáčka bílá základní

Omáčka bílá základní (Sauce blanche de base) je jedna ze základních francouzských omáček. Slouží jako polotovar k přípravě dalších francouzských omáček, nebo ji lze použít jako finální výrobek.

Omáčka Bloody Mary

Pikantní omáčka z rajčat a dalších ingrediencí, vhodná především jako příloha k hovězím steakům.

Omáčka Bloody Mary II.

Skvělá pikantní omáčka k hovězím steakům.

Omáčka puttanesca

Rychlá omáčka na těstoviny připravená z olivového oleje, česneku, chilli papričky, rajčat, černých oliv, ančoviček, kaparů a dalších ingrediencí.

Omáčka s kerblíkem

Vaječné žloutky rozšlehané s horkým mlékem, dochucené lístky kerblíku.

Omáčka s mandlemi a zeleným pepřem

Teplá omáčka z opražených nasekaných mandlí a smetany, ochucená čensekem, petrželkou a zeleným pepřem.

Omáčka světlá základní

Omáčka světlá základní (Sauce blonde de base) je jedna ze základních francouzských omáček. Slouží jako polotovar k přípravě dalších francouzských omáček, nebo ji lze použít jako finální výrobek.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy