REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

teplé omáčky a šťávy

Podkategorie: mléčné, smetanové 97, ostatní 92

Houbová omáčka z čerstvých hub

Rychlá hustější smetanová omáčka s plátky podušených hub.

Houbová omáčka ze sušených hub

Chutná smetanová omáčka z hub k hovězímu, telecímu nebo vepřovému masu.

Houbová omáčka ze sušených hub II.

Omáčka z povařených sušených hub, zahuštěná jíškou a zjemněná smetanou a majonézou.

Hrušková omáčka

Teplá omáčka připravená z nastrouhaných hrušek a dalších ingrediencí.

Hřibová omáčka se smetanou

Teplá omáčka na těstoviny připravená z malých hříbků, anglické slaniny, olivového oleje, petrželky, cibule a co nejtučnější smetany.

Humrová omáčka

Tuto omáčku podáváme k vařeným, dušeným nebo pečeným rybám.

Hustá houbová omáčka

Smetanová omáčka s vložkou podušených hříbků a žampionů, servírovaná ozdobená opečenou šalvějí spolu s hříbkovými noky.

Chilli omáčka III.

Tato ostrá omáčka je skvělá jak k zelenině, tak k různě upraveným masům.

Chilli omáčka k těstovinám

Ostrá rajčatová omáčka vhodná k přelití čerstvě uvařených těstovin.

Italská houbová omáčka

Pikantní omáčka s houbami, šunkou a dalšími surovinami, skvělá na těstoviny. Recept z italské kuchyně.

Italská omáčka na těstoviny

Omáčka na špagety vhodná také jako studená ingredience dalších omáček.

Jablková omáčka

Tuto horkou ovocnou omáčku servírujeme k vařenému hovězímu masu nebo k vařenému libovému masu vepřovému i k přírodní telecí pečeni.

Jarní omáčka k vařeným vejcím

Teplá mléčná omáčka z jarních ingrediencí, vhodná jako příloha k natvrdo uvařeným vejcím.

Jednoduchá pórková omáčka

Podušený pórek smíchaný se zakysanou smetanou. Skvělá příloha k těstovinám.

Jednoduchá rajská bez koření

Recept od paní Maruš na jednoduchou rajskou omáčku.

Jednoduchá rajská omáčka

Recept nejen pro začátečníky na výtečnou rajskou omáčku.

Jednoduchá sýrová omáčka

Smetanová omáčka ochucená nastrouhaným sýrem Niva.

Jemná citronová omáčka z výpeku

Univerzální smetanová omáčka s příchutí citrónu, připravená z výpeku po opečeném rybím masu.

Jemná koprová omáčka

Sladká teplá smetanová omáčka chutnající a vonící po kopru a dalších použitých surovinách, skvělá k vařenému hovězímu masu.

Jemná omáčka z pečených kapií

Rychlá a výborná omáčka z grilovaných kapií. Po rozmixování se smetanou je ochucena mletým pepřem, solí a sušeným česnekem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy