REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná citronová omáčka z výpeku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Univerzální smetanová omáčka s příchutí citrónu, připravená z výpeku po opečeném rybím masu.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
výpek z opečených ryb připravených na olivovém oleji
200 mlbílého vína
100 mlčerstvě vymačkané citronové šťávy
100 gsmetany ke šlehání 30 %
kousek másla
čerstvě nasekaná zelená petrželka
pepř
sůl

Postup:

1. Pánev s výpekem po orestovaném rybím masu vrátíme zpět na zdroj tepla, kde do ní přidáme citronovou šťávu a bílé víno
2. Na mírném plameni omáčku zredukujeme na polovinu
3. V této fázi do omáčky pozvolna, za stálého míchání, přilijeme smetanu, přidáme máslo a dochutíme ji petrželkou, solí a pepřem
4. Zmírníme plamen na minimum a vše krátce povaříme tak 2 minuty, omáčka tím krásně zhoustne
5. Takto připravenou teplou omáčkou přeléváme opečené rybí maso.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy