Smetanová omáčka ochucená nastrouhaným sýrem Niva.
Ingredience:
100-120 g | sýra Niva |
1 lžička | sušeného vývaru v prášku |
2 dcl | vody |
1 dcl | smetany |
1 ks | malé cibule |
solamyl na zahuštění |
Postup:
1. Na hluboké pánvi na troše dobře rozpáleného oleje osmahneme na tenká kolečka nakrájenou cibuli
2. Cibuli podlijeme vodou, výpek dochutíme vývarem, chvíli povaříme
3. Základ omáčky zjemníme smetanou, prohřejeme a nakonec přidáme nastrouhaný sýr
4. Dobře provařenou omáčku, kterou stále mícháme, zahustíme trochou solamylu zamíchaného v malém množství studené vody
5. Omáčku necháme ještě malou chvíli probublat a můžeme podávat například s těstovinami a pod.
Pokud cibuli zaprášíme hladkou moukou, promícháme a pak zalijeme vodou, nemusíme solamyl vůbec použít.
Poznámka:Solamyl – Je bramborová moučka škrobová, která je vyráběna z nejkvalitnějšího bramborového škrobu. Je lehce stravitelná, jemná a vhodná i do dětských pokrmů.