REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá rajská omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept nejen pro začátečníky na výtečnou rajskou omáčku.


Ingredience:
1 lvody
100 mlrajčatového protlaku
1 kscibule
3 kskuliček nového koření
5 kskuliček celého pepře
2 ksbobkového listu
1 kscelé skořice
3 lžícemásla
3 lžícehladké mouky
cukr
ocet
sůl

Postup:

1. Do vody vložíme kuličky nového koření a pepře, celou cibuli, bobkové listy a skořici
2. Přilijeme rajský protlak a vaříme 20 minut
3. Připravíme si jíšku; na másle, za stálého míchání, orestujeme hladkou mouku
4. Jíšku pak pozvolna zamícháme do hotové omáčky, tu provaříme (na mírném zdroji tepla), za stálého míchání, cca 10 minut 5. Rajskou omáčku ještě dochutíme solí, octem a cukrem, chvíli povaříme a nakonec ji přecedíme přes sítko s malými oky.

Doporučení:

Pokud místo vody použijeme vývar, omáčka bude rozhodně chutnější.

Poznámka:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy