REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednoduchá rajská bez koření

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od paní Maruš na jednoduchou rajskou omáčku.


Ingredience:
150 grajského protlaku
2 kskostek masoxu
2 lžícehladké mouky
sůl
olej
sladidlo nebo cukr
studená voda

Postup:

1. Z mouky a oleje udělám světlou jíšku, kterou zaliji studenou vodou a poctivě promícháme, aby se neudělaly žmolky
2. Potom dovnitř rozdrobím masox a nalijeme rajčatový protlak
3. Za stálého míchání chvíli provaříme a poté osolíme a osladíme cukrem (pozor masox už omáčku částečně osolil).

Doporučení:

Podávám s vařenými těstovinami, také lze podávat s knedlíkem nebo rýží. K tomu vařené maso, nejlépe hovězí, ale i vepřové nebo drůbeží a jiné.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Omáčku sladím sladidlem, kvůli cukrovce, a je to i dietní, nekořením, protože nemám ráda když je omáčka moc voňavá – v naší rodině konzumujeme jenom s těstovinami a karbanátkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy