REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto horkou ovocnou omáčku servírujeme k vařenému hovězímu masu nebo k vařenému libovému masu vepřovému i k přírodní telecí pečeni.


Ingredience:
300 gjablek
30 grostlinného tuku nebo másla
30 ghladké mouky
0,5 lvody
citronová šťáva
voda
cukr
sůl

Postup:

1. Jablka oloupeme, nakrájíme na menší kousky, trochu je podlijeme vodou, rozvaříme a pak prolisujeme
2. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji, rozšleháme a dobře provaříme
3. Přidáme protlak z jablek, sůl, cukr a krátce vše povaříme
4. Nakonec omáčku dochutíme citronovou šťávou, podáváme horkou!

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy