REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Italská omáčka na těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka na špagety vhodná také jako studená ingredience dalších omáček.


Ingredience:
1 konzervaloupaných rajčat
3 lžíceolivového oleje
2 lžícezakysané smetany
1 kscibule
1 ksmrkve
vegeta
celer
sůl

Postup:

1. Omytou a očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kostičky
2. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme pokrájenou mrkev, celer a za stálého míchání společně dusíme asi 3-4 minuty
3. Přidáme vařečkou rozmačkaná rajčata i se šťávou 4. Dochutíme vegetou
5. Vaříme za občasného míchání na mírném ohni bez poličky
6. Nakonec přidáme kysanou smetanu a dochutíme solí.

Doporučení:

Takto připravenou omáčku můžeme podávat s těstovinami, nebo ji necháme vychladit a použijeme jako polotovar pro další recepty.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy