Přílohová omáčka z rajčat a kořenové zeleniny.
Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby: | |
500 g | rajčat |
40 g | tuku |
20 g | hladké mouky |
1 ks | mrkve |
1 ks | cibule |
1/2 ks | malého celeru |
kousek petržele | |
citrónová šťáva | |
bobkový list | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku
2. Přidáme bobkový list, jemně nakrájený celer, mrkev a petržel, rajčata
3. Vše osmahneme
4. Zeleninu zalijeme trochou vařící vody a vaříme, až se voda částečně odpaří a zelenina změkne
5. Zeleninu zaprášíme hladkou moukou, osladíme a ještě krátce povaříme
6. Potom omáčku propasírujeme, osolíme a okyselíme.
– Příloha: Vařené makaróny, k opečenému masu apod..