REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemná rajčatová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohová omáčka z rajčat a kořenové zeleniny.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
500 grajčat
40 gtuku
20 ghladké mouky
1 ksmrkve
1 kscibule
1/2 ksmalého celeru
kousek petržele
citrónová šťáva
bobkový list
cukr
sůl

Postup:

1. Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku
2. Přidáme bobkový list, jemně nakrájený celer, mrkev a petržel, rajčata
3. Vše osmahneme
4. Zeleninu zalijeme trochou vařící vody a vaříme, až se voda částečně odpaří a zelenina změkne
5. Zeleninu zaprášíme hladkou moukou, osladíme a ještě krátce povaříme
6. Potom omáčku propasírujeme, osolíme a okyselíme.

Doporučení:

– Příloha: Vařené makaróny, k opečenému masu apod..

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy