REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Humrová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tuto omáčku podáváme k vařeným, dušeným nebo pečeným rybám.


Ingredience:
maso z 1 vařeného humra
(nebo 1 malá konzerva humřího masa)
30 ghladké mouky
30 gmásla
2 dlvývaru z humra (rybího vývaru)
1 dlsmetany
mletý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku
2. Zředíme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme
3. Vmícháme smetanu, mletý pepř, sůl, nadrobno nakrájené humří maso, krátce podusíme a před podáváním okořeníme nasekanou petrželkou
4. Omáčku podáváme teplou k vařeným, dušeným nebo pečeným rybám.

Poznámka:

Příprava jíšky viz: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy