Tuto omáčku podáváme k vařeným, dušeným nebo pečeným rybám.
Ingredience:
maso z 1 vařeného humra | |
(nebo 1 malá konzerva humřího masa) | |
30 g | hladké mouky |
30 g | másla |
2 dl | vývaru z humra (rybího vývaru) |
1 dl | smetany |
mletý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku
2. Zředíme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme
3. Vmícháme smetanu, mletý pepř, sůl, nadrobno nakrájené humří maso, krátce podusíme a před podáváním okořeníme nasekanou petrželkou
4. Omáčku podáváme teplou k vařeným, dušeným nebo pečeným rybám.
Příprava jíšky viz: Jíška.