REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hustá houbová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smetanová omáčka s vložkou podušených hříbků a žampionů, servírovaná ozdobená opečenou šalvějí spolu s hříbkovými noky.


Ingredience:
200 gmalých hříbků
100 gmalých žampionů
250 mlsmetany ke šlehání
3 lžíceolivového oleje
60 mlhovězího vývaru
3 ks stroužků česneku
hrst šalvějových lístků
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme šalvěj a opékáme 2 minuty dokřupava, pak ji vyndáme a necháme na papírovém ubrousku odsát tuk
2. Do hrnce přidáme zbylý olivový olej, přidáme oloupané, na tenké plátky nakrájené stroužky česneku, očištěné, na plátky nakrájené hříbky a za občasného promíchání opékáme 6 minut
3. Pak přidáme očištěné, přepůlené žampiony, osolíme, opepříme a opékáme další 4 minuty
4. Vlijeme smetanu, vývar, přivedeme k varu a necháme pár minut probublávat, aby omáčka zhoustla a podle chuti osolíme.
5. Podáváme s hříbkovými noky posypané křupavou šalvějí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy