REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jarní omáčka k vařeným vejcím

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá mléčná omáčka z jarních ingrediencí, vhodná jako příloha k natvrdo uvařeným vejcím.


Ingredience:
60 ghladké mouky
60 gnaťové (jarní) cibulky
60 gmásla nebo jiného tuku
2 lžícejemně nakrájeného šťovíku
2 lžícejemně nakrájených kopřiv
2 dclsmetany ke šlehání
muškátový oříšek
voda nebo vývar
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Na části másle nebo jiného tuku zpěníme drobně rozkrájenou cibulku a dobře opraný, nakrájený šťovík a kopřivy
2. Ze zbytku másla a mouky připravíme jíšku, zředíme ji vodou nebo vývarem, dobře rozmícháme a povaříme
3. Do povařeného základu vložíme zpěněnou cibulku a natě, vše okořeníme, osolíme a zjemníme smetanou
4. Necháme ještě přejít varem, podáváme k natvrdo uvařeným vejcím.

Doporučení:

Jako další příloha jsou skvělé například uvařené nové brambory.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy