Teplá omáčka na těstoviny připravená z malých hříbků, anglické slaniny, olivového oleje, petrželky, cibule a co nejtučnější smetany.
Ingredience:
300 ml | co nejtučnější smetany |
200 g | malých hříbků |
175 g | anglické slaniny |
1 lžíce | olivového oleje |
1 hrst | hladkolisté petrželky |
1 ks | cibule |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na středně rozpáleném olivovém oleji na velké pánvi vysypeme slaninu nakrájenou na nudličky, necháme ji vyškvařit
2. Po pár minutách přihodíme oloupanou a na jemno nakrájenou cibuli a ještě 5 minut vše restujeme
3. Přihodíme očištěné, omyté a na plátky nakrájené houby a opékáme je další 3 minuty, pak vmícháme smetanu (měla by mít pokojovou teplotu) a nasekanou petrželku
4. Omáčku přivedeme k varu a necháme chvíli probublávat, snížíme zdroj tepla, vaříme 5 minut, aby se nám omáčka zredukovala
5. Nakonec dochutíme solí a pepřem, podáváme s vařenými těstovinami.
Do omáčky můžeme přidat další bylinky, jako například, bazalku, mátu, šalvěj …