REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka se smetanou z čerstvých hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nakrájené čerstvé houby osmahnuté na sádle, dušené ve vývaru. Ochucené bobkovým listem a novým kořením, zjemněné smetanou.


Ingredience:
Pro čtyři osoby:
1 kgčerstvých hub
400 ml30% smetany
4 kskuliček nového koření
2 ksbobkového listu
2 kscibule
2 lžícesádla
silný hovězí vývar
hladká mouka
citron
kmín
pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Houby očístíme a nakrájíme na větší kusy
2. Na sádle necháme zpěnit cibuli, přidáme houby, koření a vývar, dusíme dvacet minut
3. Pak zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem a v případě potřeby zahustíme trochu hladké mouky s vodou
4. Provaříme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy