Hustá smetanová omáčka z čerstvých hub.
Ingredience:
250 g | čerstvých hub |
4 lžíce | másla |
2 lžíce | hladké mouky |
1/2 lžičky | mletého kmínu |
1 ks | větší cibule |
1 ks | kelímku smetany na vaření |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V kastrolku na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěné, omyté, osušené, na plátky nakrájené houby, zprudka je osmahneme, promícháme, osolíme, posypeme mletým kmínem a ještě 10 minut opékáme
3. Pak přilijeme smetanu, přivedeme k varu, necháme mírně probublávat a podle potřeby zahustíme středně hnědou jíškou připravenou ze zbylého másla a 2 lžic hladké mouky, provaříme, podle chuti dosolíme a okořeníme pepřem.
Podáváme s houskovým knedlíkem.