REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka se smetanou II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá smetanová omáčka z čerstvých hub.


Ingredience:
250 gčerstvých hub
4 lžícemásla
2 lžícehladké mouky
1/2 lžičkymletého kmínu
1 ksvětší cibule
1 kskelímku smetany na vaření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. V kastrolku na 2 lžících rozehřátého másla necháme zesklovatět oloupanou na drobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme očištěné, omyté, osušené, na plátky nakrájené houby, zprudka je osmahneme, promícháme, osolíme, posypeme mletým kmínem a ještě 10 minut opékáme
3. Pak přilijeme smetanu, přivedeme k varu, necháme mírně probublávat a podle potřeby zahustíme středně hnědou jíškou připravenou ze zbylého másla a 2 lžic hladké mouky, provaříme, podle chuti dosolíme a okořeníme pepřem.

Doporučení:

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy