REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbová omáčka se smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chutná omáčka připravená z čerstvých hub, smetany a dalších ingrediencí, podávaná teplá nejlépe k plátkům opečeného nebo uvařeného hovězího, či vepřového masa.


Ingredience:
250 gčerstvých hub
30 ghladké mouky
0,5 lhovězího (kuřecího) vývaru
2 dclsmetany
1 ksstředně velké cibule
1 lžičkacukru
citrónová šťáva
kmín
sůl

Postup:

1. Očištěné, oprané a důkladně okapané houby nakrájíme na malé kousky
2. Zalijeme je vývarem, osolíme, okořeníme kmínem, přidáme nakrájenou cibuli a uvaříme je doměkka
3. Smetanu rozmíchanou s hladkou mouku a za stálého míchání ji přilijeme do vařící omáčky, necháme asi 15 minut povařit
4. Hotovou omáčku dochutíme cukrem, solí a citrónovou šťávou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy