Náš recept rychlé a jednoduché omáčky.
Ingredience:
Na 2-4 porce: | |
0,3 l | vody |
0,2 l | smetany na vaření |
100 g | Nivy |
rostlinný olej | |
pórek | |
vegeta | |
hovězí vývar (kostka masoxu) | |
červená paprika |
Postup:
1. Na pánvičce rozehřejeme rostlinný olej
2. Na drobno nakrájený pórek (přiměřené množství)zprudka osmahneme a přidáme vodu
3. Do vody vhodíme nastrouhaný sýr Niva a na mírném ohni, za stálého míchání, necháme sýr rozpustit
4. Nalijeme smetanu, dochutíme špetkou vegety, rozdrobenou kostkou masoxu, špetkou červené papriky a povaříme
5. Zahustíme solamylem nebo hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě.
Výborná je nivová omáčka se žampióny, které na plátky nakrájené hodíte do vody ve fázi 3.
Poznámka:Solamyl je přípravek sloužící k zahuštění pokrmů, nebo pečení a koupíte ho v každém větším obchodě.