REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka Béarnaise

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z přepuštěného másla, suchého bílého vína, žloutků, vývaru a dalších ingrediencí, skvělá k pečenému masu.


Ingredience:
200 gpřepuštěného másla
4 ksžloutky
2 dlsuchého bílého vína
2 dlvývaru
čerstvý estragon
vinný ocet
bílý pepř
sůl

Postup:

1. V horké vodní lázni vyšleháme vlažný silný vývar a žloutky
2. Jakmile směs začne houstnout a vytvoří pěnu, za stálého míchání přilijeme kapku octa a trochu bílého vína
3. Osolíme, okořeníme bílým pepřem a velmi opatrně, postupně přiléváme přepuštěné máslo
4. Jakmile nám omáčka zhoustne, přidáme nasekaný estragon.

Doporučení:

Krémovou omáčku nesmíme moc přehřát, aby se nezačala srážet.

Poznámka:

Upřesnění pro začátečníky: Vodní lázeň – nádobu s pokrmem vložíme do hrnce nebo kastrolu do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy