REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Masitá omáčka ze zbytků pečeně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená z orestované cibule zalité vodou a zahuštěné moukou, do které vložíme na drobno nakrájené zbylé maso z pečeně. Je vhodná jako příloha k vařeným bramborům, houskovým knedlíkům nebo těstovinám.


Ingredience:
250 gvařeného nebo pečeného masa
50 gtuku
30 ghladké mouky
1 lžícekečupu
1 kscibule
špetka papriky
kmín
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a okořeníme pepřem, promícháme a zalijeme teplou vodou, dobře provaříme
2. Omáčku osolíme, dle chuti ještě případně dokořeníme a vložíme do ní nadrobno usekané maso
3. Podáváme na vařených bramborách, s houskovými knedlíky nebo těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy