Omáčka připravená z orestované cibule zalité vodou a zahuštěné moukou, do které vložíme na drobno nakrájené zbylé maso z pečeně. Je vhodná jako příloha k vařeným bramborům, houskovým knedlíkům nebo těstovinám.
Ingredience:
250 g | vařeného nebo pečeného masa |
50 g | tuku |
30 g | hladké mouky |
1 lžíce | kečupu |
1 ks | cibule |
špetka papriky | |
kmín | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli, zaprášíme ji moukou a okořeníme pepřem, promícháme a zalijeme teplou vodou, dobře provaříme
2. Omáčku osolíme, dle chuti ještě případně dokořeníme a vložíme do ní nadrobno usekané maso
3. Podáváme na vařených bramborách, s houskovými knedlíky nebo těstovinami.