Teplá omáčka z opražených nasekaných mandlí a smetany, ochucená čensekem, petrželkou a zeleným pepřem.
Ingredience:
200 ml | smetany na vaření |
4 lžíce | eloupaných strouhaných mandlí |
2 lžičky | nakládaného zeleného pepře |
1 hrst | nakrájené plocholisté petržele |
1 ks | stroužku prolisovaného česneku |
pár kapek citronu | |
sůl |
Postup:
1. Na suché teflonové pánvi opražíme mandle
2. Když začnou vonět, přesypeme je do mističky
3. Na pánev nalijeme smetanu
4. Přidáme česnek, kuličky naloženého pepře, osolíme a provaříme
5. Když směs začne houstnout, vsypeme mandle i petrželku a odstavíme
6. Můžeme také lehce zakápnout citronovou šťávou.
Podáváme například k vařenému chřest, rybám nebo drůbežímu masu.
Poznámka:Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.