REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka s mandlemi a zeleným pepřem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Teplá omáčka z opražených nasekaných mandlí a smetany, ochucená čensekem, petrželkou a zeleným pepřem.


Ingredience:
200 mlsmetany na vaření
4 lžíce eloupaných strouhaných mandlí
2 lžičkynakládaného zeleného pepře
1 hrstnakrájené plocholisté petržele
1 ksstroužku prolisovaného česneku
pár kapek citronu
sůl

Postup:

1. Na suché teflonové pánvi opražíme mandle
2. Když začnou vonět, přesypeme je do mističky
3. Na pánev nalijeme smetanu
4. Přidáme česnek, kuličky naloženého pepře, osolíme a provaříme
5. Když směs začne houstnout, vsypeme mandle i petrželku a odstavíme
6. Můžeme také lehce zakápnout citronovou šťávou.

Doporučení:

Podáváme například k vařenému chřest, rybám nebo drůbežímu masu.

Poznámka:

Autor textu i fotografie: Daniela Svobodová. Další recepty autorky najdete na jejich stránkách zde: Daniela ráda vaří …. a píše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy