REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka z penízovky sametonohé

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z této zimní houby můžeme připravit skvělou teplou omáčku vhodnou jako přílohu k podušeným či opečeným hovězím nebo vepřovým plátkům masa.


Ingredience:
300 gpenízovky sametonohé
1 lkuřecího nebo hovězího vývaru
2 dclsmetany
1 dclbílého vína
1 ksvaječného žloutku
1 kscibule
špetka muškátového květu
hladká mouka
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpuštěném sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli
2. Přidáme penízovky, podlijeme vývarem a dusíme do měkka
3. Přilije bílé víno
4. Rozmícháme smetanu s hladkou moukou a žloutkem, polévku zahustíme, ochutíme špetkou muškátového květu, osolíme a opepříme.

Doporučení:

Podáváme s podušenými nebo opečenými vepřovými nebo hovězími plátky masa a rýží nebo knedlíkem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy