REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Myslivecká omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka připravená z jíšky zalité zvěřinovým vývarem, nastavená na cibulce orestovanými houbami, servírovaná teplá, k různě upravenému minutkovému masu ze zvěřiny.


Ingredience:
3 dlzvěřinového vývaru (lze nahradit jiným)
1 dlbílého vína
100 ghub
50 gmásla
2 ksoloupaná rajčata
1 kscibule
1-2 lžícehladké mouky
worchesterská omáčka
nasekaná petrželka
pepř
olej
sůl

Postup:

1. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme vývarem, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, pepř, sůl a worchestr, tak 10 minut povaříme
2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku a nakrájené houby na plátky, slijeme olej a nasypeme do omáčky
3. Přilijeme víno a vaříme až se polovina tekutiny odpaří
4. Nakonec do omáčky přidáme nasekanou petrželku a na zjemnění lžičku másla, případně dochutíme pepřem a solí
5. Omáčkou používáme na přelití pečených plátků nebo medailonků z divočáka, srnce, daňka, jelena muflona.

Poznámka:

Příprava jíšky viz. recept: Jíška.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy