Rychlá omáčka na těstoviny připravená z olivového oleje, česneku, chilli papričky, rajčat, černých oliv, ančoviček, kaparů a dalších ingrediencí.
Ingredience:
6 ks | rajčat |
6 ks | filetů z ančoviček |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | malé chilli papričky |
1-2 hrsti | černých oliv |
1,5 lžíce | kaparů |
60 ml | olivového oleje |
několik listů bazalky na ozdobu | |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup:
- Na středním zdroji tepla rozpálíme olivový olej ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem.
- Přidáme oloupaný česnek nasekaný najemno a chilli papričku zbavenou jadřince, pokrájenou nadrobno, 1 minutu restujeme, přihodíme omytá, okapaná a nahrubo nasekaná rajčata, za stálého míchání restujeme dalších 5 minut, přidáme olivy, pokrájené ančovičky a kapary.
- Osolíme, okořeníme pepřem a promícháme.
- Omáčku servírujeme na čerstvě uvařených těstovinách, zdobíme lístky bazalky.