REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Omáčka Bloody Mary

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pikantní omáčka z rajčat a dalších ingrediencí, vhodná především jako příloha k hovězím steakům.


Ingredience:
1 kgvelmi zralých rajčat
1/2 šálkunakrájené cibule
1/2 šálkuhovězího vývaru
1/2 šálkuvodky
1 lžičkanasekaného čerstvého koriandru
1 lžičkamletého kmínu
1 lžičkasoli
1 lžíceworcesterské omáčky
1 lžícešťávy z limetky
2 ksšalotky

Postup:

1. Velmi zralá, oloupaná a na menší kousky nakrájená rajčata, na drobno nakrájené šalotky a cibuli, na jemno nasekaný koriandr, mletý kmín, sůl, šťávu z limetky, worcesterskou omáčku, hovězí vývar a vodku rozmixujeme na jemno
2. Směs přelijeme do hrnce, přivedeme k varu a necháme mírně vařit asi 5 minut
3. Podáváme teplou nejlépe k hovězím steakům.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy