REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

slavnostní menu


Africký sumeček a houbový Kuba

Kdo miluje houby, nejspíše neodolá tradičnímu staročeskému štědrovečernímu pokrmu, nazvanému houbový Kuba. A protože k vánoční večeři bezpochyby patří ryba, doplnili jsme ho o afrického sumečka. Kde chovají jedny z nejlepších u nás? Na Vysočině, konkrétně v Zemědělském družstvu Hrotovice. Chov sumečka afrického zahájili v roce 2019. Můžete zakoupit přímo filety, které jsou baleny vakuově bez obsahu přídatných látek. V mase nenajdete žádné kosti. Jeho skvělá kvalita byla navíc oceněna Regionální potravinou za Kraj Vysočina.

Aspiková vejce

Vaječné skořápky naplněné šunkou, bylinkami a zeleninou, zalité vývarem smíchaným se želatinou, po ztuhnutí rozklepnuté … vyrobená vejce vhodná na Velikonoční stůl.

Babiččin velikonoční mazanec

Mazanec podle staročeského receptu našich pra, pra, prababiček. Jde o kynutý sladký bochník ochucený vanilkovým cukrem, nasekanými loupanými mandlemi, rozinkami ….

Bažant s rýží

Pečený bažant na másle s rýží a paprikou.

Bažantí stehýnka s bramborovými noky

S anglickou slaninou pečená bažantí stehna, podávaná s bramborovými noky připravenými ze strouhané karotky, hrubé mouky, vejce, másla a samozřejmě uvařených brambor.

Belgický tatarák s brambory Golden Wedges Original

Patří tatarák mezi vaše oblíbené jídlo? Tak určitě vyzkoušejte i belgický tatarák připravený podle tohoto receptu. Určitě si pochutnáte!

Bezlepková velikonoční sekaná s cizrnou

Zabere to trochu více času, ale výsledek bude prostě skvělý! Vyzkoušejte tento recept na moc dobou velikonoční nádivku, kterou si mohou dopřát i lidé s alergií na klasickou mouku.

Bílá klobása opékaná

Každý vánočního kapra nemusí, často se na slavnostním stole o Vánocích objevují pečené klobásy. Tady je jeden z nejjednodušších a přitom nejchutnějších receptů na opečenou bílou vinnou nebo smetanovou klobásu.

Bílá klobása smažená

Typická vánoční nebo silvestrovská večeře.

Bio kuře s velikonoční nádivkou

Velikonoční recept na kuře upečené v troubě nadité velikonoční nádivkou. Recept ze surovin v bio kvalitě.

Candát s mandlemi, citrónovo-tymiánové brambory

Pokud nejste příznivcem smaženého kapra s bramborovým salátem, zkuste letos při pravit odlehčenou štědrovečerní večeři po vzoru blogerského páru P&G foodies. Recept připravený ve spolupráci s firmou FINO.

Čočkovo-ořechová sekaná s balzamikovým glazé

Recept na veganské velikonoční menu, konkrétně na úžasnou sekanou bez kousku masa, přesto moa a moc dobrou, kterou určitě ocení i masožravci.

Dančí hřbet s vinnou omáčkou

Grilované plátky dančího hřbetu podávané se sýrovými noky, mírně přelité vinnou omáčkou.

Dančí na víně s brambory Golden Wedges Original

V talkovém hrnci podušené kostky dančího masa spolu s kořenovou zeleninou, bylinkami a kořením, podlité červeným vínem a vodou nebo vývarem. Dančí servírované s bramborovými měsíčky upečenými v troubě.

Dančí plátky na barevném pepři, ragú ze smržů

Na minutku připravené plátky kančí marinované kýty, servírované s ragú ze smržů připraveného ve výpeku po opečeném mase. Jako další příloha se hodí opečené brambory.

Domácí hamburger z vinné klobásy

Trochu netradiční úprava vinné klobásy, pro milovníky různých burgerů. Recept na hamburger z vinné klobásy vás dostane. Takto upravená vinná klobása vám zachutná a budete si ji dělat nejen na Vánoce či Silvestra, ale po celý rok.

Dušená telecí pečeně se zeleninou a těstovinami

V celku na cibulce a tymiánu upečená telecí pečeně, servírovaná nakrájená na plátky spolu s povařenou zeleninou a těstovinami, přelitá omáčkou z vydušené šťávy.

Filety pstruha plněné špenátem a sýrem, citronová omáčka, bramborové pyré

Velmi zajímavá a osvědečná kombinace špenátu s ricottou a pstruhem, který je doplněn o pyré z brambor. Koncert chutí, kde vévodí špenát a sýr, zcela jistě skvěle doplní vskutku královské víno – Ryzlink rýnský 2012 pozdní sběr z vinařství Chateau Bzenec Terroir Collection.

Flambovaný krůtí řízek s těstovinami

Plátky z krůtích prsou opečené zprudka na dobře rozpáleném oleji, zapečené pod pokličkou spolu se šunkou a ananasem, flambované.

Hermelín s fíkovým čatní

Tento recept sestavili italští šéfkuchaři ze zámku Savoia a je určený opravdu mlsným gurmánským jazýčkům. Tip na silvestrovské pohoštění k dobrému vínu.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy