REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Aspiková vejce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vaječné skořápky naplněné šunkou, bylinkami a zeleninou, zalité vývarem smíchaným se želatinou, po ztuhnutí rozklepnuté … vyrobená vejce vhodná na Velikonoční stůl.


Ingredience:
4-6 ksvajec
1-2 ksplátky želatiny
1 kskostky bujónu
200 gsterilované zeleniny bez nálevu nakrájené na kostičky
100 gplátků šunky
nasekané zelené bylinky, krátce spařené
voda

Postup:

1. Omytá vejce zespodu opatrně otevřeme, uděláme otvor tak 2 cm velký (skvělé jsou nůžky na nehty), bílky i se žloutky vyklepneme, skořápky opláchneme vodou, okapné postavíme otvorem nahoru na platíčko z vajec
2. Připravíme ochucenou želatinu; ve vlažné vodě rozpustíme kostku bujónu, vložíme plátky želatiny a necháme je také rozpustit (postupujeme dle návodu na obalu želatiny)
3. Skořápky před plněním vypláchneme vodou, naplníme sterilovanou, dobře okapanou zeleninou, spařenými bylinkami a kostičkami šunky
4. Vnitřky vajec zalijeme želatinou, když ztuhne, skořápky oloupeme a máme aspiková vejce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy